O nouă fabrică se deschide în România, va produce pentru IKEA. Investiția fabuloasă vine cu angajări masive
Cea mai mare fabrică de cești ceramice din Europa se va deschide în România și va produce exclusiv pentru IKEA. Investiția fabuloasă a fost confirmată de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.
Noua fabrică de cești va fi realizată de IPEC Alba Iulia în același oraș. Dacă numele îți este străin, IPEC este cel mai mare producător de porțeland in România. Investiția deloc neglijabilă a fost clasificată ca fiind una strategică, iar discuțiile purtate cu reprezentanții IPEC și autoritățile locale s-au axat în jurul un ajutor financiar care ar urma să vină din partea Guvernului de la București.
Noua fabrică de ceramică de la Alba Iulia, o investiție strategică
„Suntem acum în discuții pentru cel mai mare proiect și cea mai mare fabrică europeană, împreună cu IKEA care este de asemenea o investiție strategică pentru susținerea investițiilor pe care le realizează companiile.
Fiind vorba despre un asemenea proiect, de o asemenea anvergură și un asemenea parteneriat, este de datoria noastră să cunoaștem la fața locului problemele cu care se confruntă investitorii și mai mult să avem curajul ca aceste scheme de ajutor de stat, chiar unele personalizate să fie pentru noi un demers normal pentru a susține cu adevărat dezvoltarea economică a României”, a declarat Marcel Boloș ministrul Finanțelor în fața fabricii IPEC.
Citește și: Afacerea cu care această româncă a dat lovitura în țară: puțini ar paria pe așa ceva, dar i-a ieșit
IPEC va construi una dintre cele mai moderne fabrici din lume
Conform datelor furnizate de oficialii IPEC, viitoarea fabrică pe care ar trebui să o vedem la Alba Iulia în următorii ani va fi una dintre cele mai moderne din lume, iar principalul client va fi IKEA. În mod previzibil, investiția se va reflecta și într-un număr important de locuri de muncă, mai ales dacă locuiești în regiune.
În același context, Marcel Boloș a făcut o vizită la Cupru Min SA Abrud, cel ma mare angajator din Munții Apuseni. Discuțiile de la Abrud au vizat un subiect vechi, cel al unui proiect de prelucrare a minereurilor de cupru în România, eventual la Zlatna, care ar presupune construcția unei uzine. Asta în contextul în care în prezent, firma din Abrud vinde cuprul ca materie primă, industria românească nemaifiind capabilă să îl proceseze, conform Economedia.ro.